big_image

Shopping hacks in Copenhagen #1

29/01/2017


Zakaždým, keď nejakou náhodou náhodou zablúdim do preplneného dánskeho vysokofashionable obchodu, v momente s depresiou utekám preč. Nejdem zabŕdať do podrobností, ale hoci sú platy v dánsku vysoké, (ne)úmerne sú vysoké i náklady, a vyhadzovanie si z kopýtka kúpou predražených odevov si tu rozmyslíte dvakrát.
Chcem povedať..hoci sa zjavne Dáni neštítia nakupovať designérske veci za plnú sumu, spozorovala som tu jeden zvláštny zvyk.
Vcelku príjemný zvyk, povedala by som.
Jeden deň za sezónu tu viacero designérov poriada stock sale aj s vyše 70% zľavou. Ale pozor, ak prídete, ako normálny človek, na otváračku obchodu, nájdete tam 100m dlhý rad uzimených Dánov sŕkajúc kávu (ktorú zabezpečil obchod pre účastníkov výpredaju zdarma) a diskutujúcich o tom, čo by si radi kúpili. Pretože v tento deň sa prichádza najneskôr 2h pred otvorením, pokiaľ si chcete odniesť svoj vysnívaný kúsok.

Ešteže som žiaden taký nemala. Tak ma potešili i tieto dve veci, ktoré na mňa zvýšili v Acne.
100% vlna a hrejivá oranžová je presne to, čo túto zimu potrebujem!

Every time I enter a designer-like store here in CPH it is usually unusually crowded and I leave in a short moment, overwhelmed and with a depression. Don't wanna go into further details, but while wages are higher here in general, so are the expenses. So you think about each unnecessary purchase of a fashionable piece of clothes here twice.
I mean, even tough Danes don't hasitate to spend money on high fashion, I've noticed a very interesting habit here.
Actually, it's rather nice habit.
One day a season, more than a few popular Danish brands organise a stock sale, where you can buy things even more than 70% off. But be aware - coming here at opening time means to find a 100m long queue of chilled Danes sipping coffee (usually shop provides it for free - supercool approach indeed!) in front of the door, discussing what they would like to buy. Because on this special day, you should come at least 2h earlier to have a chance of getting your fav piece.

Good that I didn't have any special garment I was craving for. So these two Acne pieces I've found there made me so happy.
100% pure wool and warm tones of orange - exactly what I need this winter!



knit: Acne Studios // coat: Baum und Pferdgarten // jeans: Levi's // boots: Zara // bag: BACK // hat: COS

No comments: